Als een airconditioner in gebruik is zorgt deze er tevens voor dat de luchtvochtigheid op peil wordt gehouden. Dit zorgt voor een aangenaam klimaat in de ruimte. Te veel vocht in de lucht wordt als condenswater opgevangen in het waterreservoir. Dit noemt men ontvochtigen.

Hoe vaak het reservoir geleegd moet worden is afhankelijk van de hoeveelheid vocht die de lucht bevat die wordt afgevoerd.

Als het LED lampje bij W.F. (Water Full) gaat branden betekent dit dat het waterreservoir vol is. Het apparaat zal dan stoppen met werken. U dient dan het waterreservoir te legen, zoals u kunt zien in de instructie video hieronder.

Wij adviseren om het waterreservoir te legen voordat u het apparaat gaat verplaatsen. Dit voorkomt dat er water op de vloer komt tijdens het verplaatsen.

Step 1. Plaats de airco op een hoger plek, bijvoorbeeld een tafel.

Step 2. Plaats een opvangbak onder het apparaat om het water op te vangen. De maximale hoeveelheid af te tappen water is 0,5 liter.

Step 3. Aan de achterkant van de airco linksonder bevinden zich 2 dopjes (zwart en wit). Als u deze verwijdert zal het water er langzaam uitlopen.

Step 4. Zodra het waterreservoir leeg is plaatst u de dopjes terug.