Als uw Smart Aerofryer geen verbinding maakt met Wi-Fi, kan dit door een paar factoren worden veroorzaakt. Dit artikel bestaat uit de volgende delen;

1. Wi-Fi-frequentie

2. Controleer je router

3. Controleer je internetverbinding

4. Schakel uw VPN-verbinding uit

1. Wi-Fi-frequentie

Er is meestal 2 frequenties voor wifi-netwerken; 2,4 GHz en 5 GHz. De Smart Aerofryer werkt op 2,4 GHz wifi-netwerken. Als u uw product niet kunt verbinden, is het mogelijk dat het wifi-netwerk van uw router is ingesteld om slechts 5 GHz te gebruiken. Controleer de instellingen van uw router om het 2,4 GHz-netwerk in te schakelen.

NOTITIE
Er zijn meestal 2 frequenties voor wifi-netwerken; 2,4 GHz en 5 GHz. De Smart Aerofryer werkt op 2,4 GHz wifi-netwerken. Als u uw product niet kunt verbinden, is het mogelijk dat het wifi-netwerk van uw router is ingesteld om slechts 5 GHz te gebruiken. Controleer de instellingen van uw router om het 2,4 GHz-netwerk in te schakelen.

Gewoonlijk gebruikt uw router dezelfde Wi-Fi-naam (SSID) voor zowel 2,4 als 5 GHz Wi-Fi-netwerken, dus in uw lijst met beschikbare Wi-Fi-netwerken ziet u mogelijk nog maar één netwerk. Zowel het 5 GHz- als het 2,4 GHz-netwerk kunnen actief zijn tijdens het instellen van uw Smart Aerofryer. Aangezien de Smart Aerofryer alleen op 2,4 GHz werkt, wordt het 5 GHz-netwerk ook niet weergegeven als een beschikbare optie om verbinding mee te maken tijdens de installatie.

2. Controleer je router

Controleer het label op de achterkant van uw router. Daar kan het u de naam (namen) tonen van de wifi-netwerken die het heeft ingesteld en als het een andere naam heeft voor het 2,4 GHz-netwerk. Als uw router een andere naam heeft voor het 2,4 GHz-netwerk, dan is dit het netwerk waarop u uw Smart Aerofryer moet aansluiten.

3. Controleer je internetverbinding

Als u geen actieve internetverbinding heeft, kan de HomeWizard Kitchen-app uw Smart Aerofryer niet koppelen aan uw HomeWizard-account. Controleer of u een actieve internetverbinding hebt voordat u met de installatie begint.

Het kan zijn dat uw telefoon nog steeds verbonden is met het Wi-Fi-netwerk van de Smart Aerofryer vanwege een mislukte eerste verbindingspoging. Koppel de Smart Aerofryer los, ga vervolgens naar de wifi-instellingen van uw telefoon en maak verbinding met uw wifi-thuisnetwerk. Sluit de Smart Aerofryer weer aan en probeer de installatie opnieuw.

4. Schakel uw VPN-verbinding uit

Schakel uw VPN-verbinding op uw telefoon uit als u die hebt ingeschakeld. De Smart Aerofryer en uw telefoon moeten tijdens de installatie lokaal communiceren via uw Wi-Fi-netwerk en VPN-verbindingen voorkomen dit.

Na het instellen kunt u uw VPN-verbinding opnieuw inschakelen.

Niet-ondersteunde configuraties

De volgende configuraties worden niet ondersteund door de Smart Aerofryer:

• Gast netwerken
  • Enterprise-level security (EAP)
  • 5 GHz-netwerken
  • Wi-Fi-namen (SSID's) met meer dan 31 tekens
  • Wi-Fi-netwerken zonder wachtwoord
  • Verborgen netwerken

Handige Links

Hieronder staan enkele links die u op weg kunnen helpen in de instellingen van uw router:

• Raadpleeg de gebruikershandleiding van uw router, zoek naar informatie over "Draadloos kanaal" of "Wi-Fi-band" en volg de stappen dienovereenkomstig om ervoor te zorgen dat uw router 2,4 GHz Wi-Fi produceert.
  • Het kan nodig zijn om 5 GHz wifi tijdelijk uit te schakelen tijdens de installatie en daarna weer in te schakelen.
  • Neem contact op met uw internetprovider voor ondersteuning op uw router die zij u hebben geleverd. Dit zou een gratis dienst moeten zijn en zij kunnen u door dit proces leiden.