Het lukt u niet om de 'Princess Robot Vacuum Deluxe' te koppelen aan het wifi-netwerk met de 'HomeWizard Cleaner' app op uw smartphone. De onderstaande procedure leidt u door het koppelproces en informeert u ook over eventuele knelpunten. Deze pagina beschrijft de interactie en instellingen van de volgende robotstofzuiger:

• Princess Robot Vacuum Deluxe

De robotstofzuiger voorbereiden.

Voordat u de robot stofzuiger opnieuw probeer te koppelen aan het wifi netwerk, houd dan rekening met het volgende:

1. Herstart de robotstofzuiger

Aan de zijkant van de stofzuiger bevindt zich een rode aan/uit-schakelaar. Zet de robotstofzuiger uit door deze schakelaar naar 'OFF' / O' te schakelen.

Wacht 5 seconden om er zeker van te zijn dat de stofzuiger volledig van de stroom afgesloten is geweest.

Zet vervolgens de robot stofzuiger weer aan met de zelfde rode schakelaar door deze naar 'ON / I' te schakelen.

2. Zet de stofzuiger uit slaapmodus

De stofzuiger bevindt zich nu nog in de slaapmodus. Om de stofzuiger op te starten drukt u op 'Start | Clean' bovenop de stofzuiger. De stofzuiger speelt een kort geluid af en er verschijnt een 'spinner' animatie in het beeldscherm. Wacht tot de spinner gestopt is. De stofzuiger is nu opgestart en klaar voor gebruik.

WiFi netwerk controleren

Let op de onderstaande punten bij het verbinden van de stofzuiger met uw Wi-Fi netwerk. Raadpleeg bij twijfel uw internetprovider of netwerkspecialist.

• Wifi frequentie (voor dual-band routers)

De 'Princess Robot Vacuum Deluxe' werkt alleen met 2.4GHz Wi-Fi netwerken om een zo groot mogelijk Wi-Fi bereik te bieden. Om deze reden raden wij aan om tijdelijk het 5GHz netwerk van uw router uit te zetten. Dit is enkel nodig tijdens de connectie procedure. Nadat de stofzuiger verbonden is met uw Wi-Fi netwerk kunt u uw 5GHz netwerk weer aanzetten. Let wel op dat u ook het 2.4GHz netwerk aan laat staan, dit is het netwerk waarmee de stofzuiger verbindt. Raadpleeg de handleiding van uw router om het 5GHz netwerk tijdelijk uit te zetten. Sommige routers hebben alleen een 2.4GHz netwerk. In dit geval hoeft u niets te veranderen.

• Wi-Fi  wachtwoord

De 'Princess Robot Vacuum Deluxe' kan alleen verbonden worden aan Wi-Fi netwerken met een wachtwoord. Open (onbeveiligde) Wi-Fi netwerken worden niet ondersteund.

• Wifi beveiliging controleren

WPA en WPA2 met WEP, TKIP and AES encryptie worden ondersteund. Andere beveiligingsinstelling, zoals bijvoorbeeld WPA2 EAP (Enterprise), worden niet ondersteund.

• Verborgen wifi-netwerk

Verborgen Wi-Fi netwerken worden niet ondersteund.

• Gast netwerk

Het is niet mogelijk om de robotstofzuiger met een gast netwerk te verbinden. Tijdens het verbinden is het belangrijk dat uw smartphone verbonden is met hetzelfde Wi-Fi netwerk waaraan u ook de stofzuiger wil toevoegen (uw thuisnetwerk). Gast netwerken zijn vaak gelimiteerd waardoor de robotstofzuiger mogelijk niet kan verbinden.

• Wi-Fi netwerknaam (SSID)

De naam van het Wi-Fi netwerk (ook wel SSID genoemd) mag niet langer zijn dan 31 karakters.

• VPN uitschakelen

Het gebruik van een VPN op uw router en/of smartphone kan leiden tot verbindingsproblemen. Schakel tijdelijk VPN uit op beide apparaten.

• Ontkoppel tijdelijk wifi-repeater

Er kan interferentie ontstaan bij gebruik van een wifi repeater tijdens het koppelproces. Ontkoppeld deze repeater tijdelijk zodat het koppel procedure enkel via 1 wifi netwerk geconfigureerd kan worden.

• Plaats de Cleaner in het zicht van de wifi router

Plaats (tijdelijk) de Robot stofzuiger in het zicht van de wifi-router tijdens het koppel proces. Hoe dichter bij elkaar, des te beter  het signaal van het WiFi netwerk.

HomeWizard Cleaner app

Nu

1. Open de 'HomeWizard Cleaner' App
  2. Ga in de app naar de 'Instellingen' door op het tandwiel pictogram  in de rechterbovenhoek te klikken.
  3. Selecteer ' Nieuwe Cleaner toevoegen'
  4. Druk op 'Volgende' om door te gaan met het koppel proces.
  5. Er wordt getoond dat 5GHz netwerken niet ondersteunt worden. Selecteer 'Volgende' om door te gaan.
  6. Activeer 'Wi-Fi Modus' door lang op de'Dock'-knop boven in de Cleaner.
  7. Er verschijnt een 'pulserende' animatie op het display van de Cleaner. Het ziet er zo uit ;

Apple iPhone

• de Cleaner wil verbinding te maken met het wifi netwerk 'CleanerSetup'. Druk op 'Verbind' om door te gaan.
    • WEL VERBINDING MOGELIJK
      • Een 'Wifi lijst' van wifi verbindingen in de omgeving komt tevoorschijn. Selecteer je eigen thuis wifi netwerk uit de lijst.
      • Geef het 'wifi wachtwoord' op van jouw thuis wifi netwerk.
        • Stel vast dat het wachtwoord van het wifi netwerk correct is ingevuld. Kopieer dit wachtwoord desnoods vanuit de router, om eventuele typfouten te voorkomen.
      • Druk op 'Verbinden'. Hou er rekening mee dat het een minuut kan duren
    • GEEN VERBINDING MOGELIJK
      • Is er geen wifi lijst gevonden druk alsnog op 'Volgende'.
      • Er wordt aangegeven dat er op een anderen methode een verbinding gemaakt gaat worden. Druk nogmaals op 'Volgende' om door te gaan.
        • Geef het 'wifi wachtwoord' op van jouw thuis wifi netwerk.
        • Stel vast dat het wachtwoord van het wifi netwerk correct is ingevuld. Kopieer dit wachtwoord desnoods vanuit de router, om eventuele typfouten te voorkomen.

Android

• De Cleaner wil rechtstreeks een verbinding maken met met de Cleaner.
  • Sluit hiervoor de HomeWizard Cleaner-app en op 'Wi-Fi  Instellingen' van je toestel. (Als je Android 6.0 hebt, tik je gewoon op wifi )
  • In het wifi instellingen scherm zoek naar het wifi netwerk; "CleanerSetup"
    • WEL "CleanerSetup" WIFI NETWERK ZICHTBAAR
      • Druk op 'Cleaner setup' om rechtstreeks verbinding te maken vanuit je smartphone naar de cleaner toe
      • Er wordt gevraagd naar het wachtwoord van de Cleaner. Geef het volgende wachtwoord op: 'CleanerSetupPass'
        • CleanerSetupPass
          1. Kopieer dit wachtwoord desnoods, om eventuele typfouten te voorkomen.
          2. Let op hoofdletters gevoelig wat onder gemarkeerd is
    • GEEN "CleanerSetup" WIFI NETWERK ZICHTBAAR
      • Als er geen wifi "Cleaner Setup' zichtbaar is in het overzicht  keer alsnog terug naar de 'HomeWizard Cleaner'-app
      • Druk op 'volgende' om door te gaan. Er wordt vanuit de HomeWizard Cleaner app een anderen verbinding methode geprobeerd.
        • WEL VERBINDING MOGELIJK
          • Een 'Wifi lijst' van wifi verbindingen in de omgeving komt tevoorschijn. Selecteer je eigen thuis wifi netwerk uit de lijst.
          • Geef het 'wifi wachtwoord' op van jouw thuis wifi netwerk.
            • Stel vast dat het wachtwoord van het wifi netwerk correct is ingevuld. Kopieer dit wachtwoord desnoods vanuit de router, om eventuele typfouten te voorkomen.
          • Druk op 'Verbinden'. Hou er rekening mee dat het een minuut kan duren
      • GEEN VERBINDING MOGELIJK
        • Is er geen wifi lijst gevonden druk alsnog op 'Volgende'.
        • Er wordt aangegeven dat er op een anderen methode een verbinding gemaakt gaat worden. Druk nogmaals op 'Volgende' om door te gaan.
          • Geef het 'wifi wachtwoord' op van jouw thuis wifi netwerk.
            • Stel vast dat het wachtwoord van het wifi netwerk correct is ingevuld. Kopieer dit wachtwoord desnoods vanuit de router, om eventuele typfouten te voorkomen